LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 895. Explozii puternice s-au resimţit la Kiev. Mesajul autorităţilor: staţi în adăposturi

Spread the love

Rusia atacă Ucraina chiar în inima ei.

Războiul din Ucraina, ziua 895.

Explozii puternice s-au resimţit la Kiev.

Mesajul autorităţilor: staţi în adăposturi Sistemele ruseşti de apărare aeriană au doborât 11 drone pe cerul deasupra regiunii Kursk (Rusia) în timpul nopţii.

Acest lucru a fost anunţat – după cum a raportat Tass – de guvernatorul regiunii Alexei Smirnov, într-o postare pe canalul său Telegram.

Vezi mai multe articole din categoria social Armata ucraineană a raportat că a doborât 24 de drone „Shahed” de fabricaţie iraniană lansate din Rusia în ultimele 24 de ore.

„În noaptea de 5 august 2024, ocupanţii ruşi au atacat dronele „Shahed”, dar trupele forţelor aeriene le-au detectat şi distrus”, a declarat Sergi Lisak, şeful administraţiei militare a regiunii Dnipropetrovsk, în estul Ucrainei, în actualizările raportate de Ukrainska Pravda.

Aceeaşi sursă a precizat că dronele lansate de ţara invadatoare au fost doborâte în regiunile Kiev, Viniţia, Sumi, Harkov, Kirovograd, Poltava şi Dnipropetrovsk.

Explozii puternice s-au auzit în centrul şi estul capitalei ucrainene după ce autorităţile au activat o alertă aeriană.

„Apărarea antiaeriană este în funcţiune la Kiev.

Staţi în adăposturi”, a scris primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Un jurnalist AFP a auzit cinci explozii puternice în cartierul Pozniaki, din partea de est a oraşului.

 

Lasă un răspuns