„Programul guvernamental inițiat de liberali «Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027» se adresează beneficiarilor eligibili, respectiv pensionarilor și altor categorii ale populației cu venituri mici”, arată deputatul clujean Cristina Burciu (PNL).
Principalii destinatari ai acestei măsuri de sprijin sunt copiii şi adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.
000 lei, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr.
196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare, precum și persoanele fără adăpost.
De asemenea, vor primi suma respectivă și pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.
000 lei.
„Începând din acest an, toate aceste persoane primesc carduri sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei o dată la două luni, în urma extinderii acestui program.
Anul trecut, au intrat în posesia susținerii bănești persoanele cu venituri nete mai mici de 1.
700 lei, majorarea plafonului crescând exponențial numărul beneficiarilor.
Nu în ultimul rând, tot din acest an s-a decis ca respectivele segmente de persoane vulnerabile să încaseze, suplimentar, pachete cu alimente de două ori pe an”, a declarat deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu.
Ajutorul oferit sub formă de tichete de alimente este o măsură importantă de sprijin social, care are potențialul de a produce efecte pozitive semnificative atât asupra vieții beneficiarilor, cât și a comunităților din care fac parte.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro