Cine e Tim Walz, candidatul democraţilor pentru vicepreşedenţia SUA?

Spread the love

Fost profesor şi membru al Gărzii Naţionale a Armatei SUA, Tim Walz este alesul Kamalei Harris pentru poziţia de vicepreşedinte al democraţilor în alegerile din 2024.

Sursă imagine: Facebook, Tim Walz Candidatul democraţilor la funcţia de vicepreşedinte al SUA, Tim Walz, este un politician progresist, cunoscut printre altele pentru asigurarea de mese fără taxe de şcolarizare la universităţile de stat participante, consacrarea dreptului la avort în legislaţia statului Minnesota şi asigurarea de protecţii pentru asistenţa medicală de afirmare a genului, fiind un susţinător timpuriu al drepturilor comunităţii LGBTQ+, scrie Sky News.

Vezi mai multe articole din categoria politic În vârsta de 60 de ani, Walz a fost profesor, mai întâi în China, apoi în Statele Unite, unde a predat geografie şi a antrenat echipa de fotbal a liceului.

De asemenea, el a servit Garda Naţională a Armatei timp de 24 de ani.

Acest stil de viaţă este considerat motivul pentru care a reuşit să intre atât de bine în contact cu americanii obişnuiţi, fapt dovedit prin numărul important de alegătorii albi proveniţi din mediul rural.

 

Lasă un răspuns