Alertă epidemiologică. Cresc cazurile de virus Oropouche

Spread the love

Andreea Tobias Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (PAHO) a emis o alertă epidemiologică în contextul în care America Latină înregistrează o creştere a cazurilor de virus Oropouche, o boală puţin cunoscută, răspândită de musculiţe şi ţânţari.

Sursă imagine: Organizaţia Panamericană a Sănătăţii, site-ul oficial Alerta a fost emisă după ce OPS, care este principala agenţie internaţională de sănătate pentru Americi, a raportat primele decese asociate cu virusul.

Cel puţin 8.

078 de cazuri confirmate de Oropouche, inclusiv două cazuri mortale, au fost raportate în America.

Cazurile sunt concentrate în Bolivia, Columbia, Cuba, Peru şi Brazilia – ţara cu cele mai multe cazuri confirmate şi în care au fost raportate cele două decese, notează NBC News.

Se crede că două tinere din Brazilia, în vârstă de 21 şi 24 de ani, au murit din cauza virusului.

Vezi mai multe articole din categoria social Potrivit OPS, ambele au murit la câteva zile după ce au prezentat simptome bruşte precum febră, dureri musculare, dureri în spatele orbitelor, dureri de cap şi vărsături, printre alte simptome.

Un al treilea caz este investigat în Brazilia ca posibil al treilea deces cauzat de Oropouche.

Cel puţin 7.

284 de cazuri au fost confirmate în Brazilia, conform PAHO.

Aceasta reprezintă 90% din toate cazurile confirmate de Oropouche în America şi o creştere semnificativă faţă de cele 832 de cazuri raportate de Brazilia anul trecut.

Printre alte cazuri fatale încă în curs de investigare în Brazilia se numără un caz de deces fetal, un avort spontan şi patru cazuri de nou-născuţi cu microcefalie, un defect la naştere în care capul unui copil este mai mic decât se aştepta.

Microcefalia este asociată şi cu virusul Zika, o altă boală transmisă de ţânţari.

Lasă un răspuns