România, folosită ca scut de Ucraina? Zelenski propune o alianţă antirachetă cu ţările vecine NATO

Spread the love

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-ar fi instruit corpul diplomatic să pregătească o întâlnire cu ţările NATO vecine ale Ucrainei, printre care şi România, pentru a le propune crearea unui fel de alianţă care să ajute Kievul să se apere de rachetele ruseşti care năpădesc zilnic teritoriul său naţional.

România, folosită ca scut.

Zelenski propune o alianţă antirachetă cu ţările vecine NATO Şeful de la Kiev admite totodată că ideea este dificil de aplicat, fiind greu pentru ţările respective să accepte propunerea, fiind ţări care se tem să nu fie considerate ca implicate într-o escaladare a războiului, scrie agenţia Ukrinform şi site-ul Rbc-Ucraina, care relatează despre o conversaţie între preşedintele ucrainean şi jurnalişti.

„Trebuie să studiem posibilităţile tehnice pentru ca avioanele din ţările vecine să poată fi folosite împotriva anumitor rachete.

Desigur, aceste rachete lovesc Ucraina, dar sunt direcţionate către ţările vecine, în primul rând cele ale Alianţei.

Cred că această decizie este dificilă pentru parteneri, pentru că le este frică de escaladare.

Dar vom lucra la ea”, a spus preşedintele, potrivit RBC, în marginea prezentării primelor avioane F-16 livrate Kievului.

Vezi mai multe articole din categoria social Zelenski intenţionează să discute problema în cadrul unei reuniuni în formatul Consiliului Ucraina-NATO.

„Este o mare responsabilitate pentru o ţară vecină să-şi asume responsabilitatea şi să ne ajute să doborâm rachetele.

Deşi cred că ar fi trebuit făcut asta cu mult timp în urmă”, a explicat el.

Lasă un răspuns