Peste 150 de persoane, reţinute în urma violenţelor din Marea Britanie. Şedinţă a Guvernului

Spread the love

Downing Street a confirmat că luni va avea loc o reuniune de urgenţă, după ce peste 150 de persoane au fost reţinute în urma protestelor violente din oraşele britanice în weekend, scrie BBC.

Peste 150 de persoane, reţinute în urma violenţelor din Marea Britanie.

Şedinţă a Guvernului Poliţia a intervenit duminică la proteste violente în Tamworth, Middlesbrough, Rotherham şi în alte părţi ale Regatului Unit.

Priemierul Keir Starmer a promis că va face „tot ce este necesar pentru a-i aduce pe aceşti huligani în faţa justiţiei”, adresându-se naţiunii duminică.

Reuniunea de luni a comitetului de urgenţă va avea drept scop să furnizeze guvernului informaţii actualizate cu privire la violenţele din weekend şi la răspunsul din zilele următoare.

Vor participa miniştrii de resort şi reprezentanţi ai poliţiei.

Vezi mai multe articole din categoria externe În timpul discursului televizat de duminică al prim-ministrului, acesta i-a avertizat pe cei implicaţi că vor „regreta” participarea.

„Oamenii din această ţară au dreptul să fie în siguranţă, şi totuşi am văzut comunităţi musulmane vizate, atacuri asupra moscheilor”, a declarat prim-ministrul.

Într-o declaraţie, Ministerul de Interne a oferit moscheilor o mai mare protecţie.

Reuniunea va avea loc după o a şasea zi de escaladare a violenţei în urma înjunghierii mortale a trei tinere în Southport lunea trecută.

Începând de sâmbătă, au fost efectuate peste 150 de arestări.

În Rotherham, cel puţin zece ofiţeri de poliţie au fost răniţi, după ce manifestanţii anti-imigraţie au aruncat cu scânduri în ofiţeri şi i-au stropit cu extinctoare, a declarat poliţia din South Yorkshire.

Unii membri ai grupului au spart geamurile unui hotel.

La un al doilea hotel din Tamworth, Staffordshire, ofiţerii au declarat că au avut de-a face cu „acte violente de huliganism” duminică seara.

Un ofiţer a fost rănit la faţa loculu.

Un grup de protestatari din Middlesbrough a spart geamurile caselor şi maşinilor şi a aruncat cu obiecte în ofiţeri.

Lasă un răspuns