Libanul primeşte ajutor medical, turiştii pleacă pe fondul temerilor legate de război

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Libanul a primit luni materiale medicale de urgenţă pentru a-şi echipa spitalele în cazul unor posibile răni de război, iar aeroportul din Beirut era plin de oameni care încercau să părăsească ţara, pe fondul temerilor că un conflict la scară largă este la orizont.

Libanul primeşte ajutor medical, turiştii pleacă pe fondul temerilor legate de război Tensiunile din regiune au crescut vertiginos în ultima săptămână, în urma uciderii la Teheran a şefului grupării militante palestiniene Hamas şi a unui atac israelian asupra suburbiilor Beirutului, care a ucis un comandant de vârf al grupării armate libaneze Hezbollah.

Hezbollah şi Iranul au promis că se vor răzbuna pe Israel pentru crimele comise, provocând îngrijorarea că fronturile multiple care se luptă în paralel cu războiul din Gaza ar putea escalada într-un război regional în toată regula, potrivit Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe Spitalele din sudul Libanului, unde au avut loc cele mai multe schimburi de replici între Hezbollah şi armata israeliană, sunt epuizate de o prăbuşire economică care durează de ani de zile şi au avut dificultăţi în a face faţă pacienţilor răniţi în ultimele 10 luni.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a livrat luni Ministerului Sănătăţii din Liban 32 de tone de materiale medicale, inclusiv cel puţin 1.

000 de truse de traumă pentru tratarea eventualilor răniţi de război.

„Scopul este de a aduce aceste provizii şi medicamente în diverse spitale şi în sectorul sănătăţii din Liban, în special în locurile cele mai expuse la ostilităţi, astfel încât să putem fi pregătiţi să facem faţă oricărei urgenţe”, a declarat ministrul sănătăţii Firass Abiad reporterilor la pista de aterizare a aeroportului unde a sosit ajutorul.

Ţări precum Franţa, Marea Britanie, Italia, Turcia şi altele şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Libanul atât timp cât zborurile comerciale sunt încă disponibile.

Lasă un răspuns