Iranul afirmă că nu doreşte o escaladare regională, dar trebuie să „pedepsească” Israelul

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Iranul afirmă că nu caută să escaladeze tensiunile regionale, dar consideră că trebuie să pedepsească Israelul pentru a preveni instabilitatea în continuare, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, după uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh la Teheran săptămâna trecută.

Iranul afirmă că nu doreşte o escaladare regională, dar trebuie să „pedepsească” Israelul „Iranul urmăreşte să instaureze stabilitatea în regiune, dar acest lucru se va întâmpla doar prin pedepsirea agresorului şi prin crearea unui efect de descurajare împotriva aventurismului regimului sionist (Israel)”, a declarat Nasser Kanaani, adăugând că o acţiune din partea Teheranului era inevitabilă, scrie Reuters.

Kanaani a făcut apel la Statele Unite să nu mai sprijine Israelul, afirmând că comunitatea internaţională nu şi-a îndeplinit datoria de a proteja stabilitatea în regiune şi ar trebui să sprijine „pedepsirea agresorului”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Comandantul de vârf al Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, Hossein Salami, a reiterat luni ameninţarea grupului de elită că Israelul „va fi pedepsit la momentul potrivit”.

Teheranul şi grupurile aliniate Iranului, precum Hamas şi Hezbollah, au acuzat Israelul de uciderea lui Haniyeh la 31 iulie.

Oficialii israelieni nu au revendicat responsabilitatea.

Lasă un răspuns