Forţele Aeriene ale SUA vor să reintegreze capabilităţile nucleare pe bombardierele B-52

Spread the love

Andreea Soare Forţele Aeriene ale SUA estimează că reintegrarea capabilităţilor nucleare pe 30 de bombardiere B-52 va costa până la 4,5 milioane de dolari, calcule făcute după propunerile Congresului cu privire la consolidarea arsenalului de arme nucleare americane, în următorii ani, scrie Defense News.

Forţele Aeriene ale SUA vor să reintegreze capabilităţile nucleare pe bombardierele B-52 Comitetele serviciilor armate din Senat şi Camera Reprezentanţilor includ recomandările în politica de apărare pentru anul fiscal 2025.

Cele 30 de bombardiere supuse schimbărilor au mai avut, în trecut, capacitatea de a transporta arme nucleare, însă au fost transformate în aeronave convenţionale în urmă cu 10 ani, pentru a se încadra condiţiilor tratatului de control al armelor, New START.

Însă acordul va expira în 2026, iar legislatorii care propun modificările spun că, cel mai probabil, nu vor exista negocieri cu Rusia în acest sens şi că SUA trebuie să se pregătească pentru un viitor „fără restricţii”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Modificările bombardierele ar trebui să înceapă la o lună după expirarea tratatului, în 2026.

Procesul de integrare a capabilităţilor nucleare va dura până în 2029.

Forţele Aeriene ale SUA au 76 de bombardiere B-52, date în uz încă din 1976.

Acestea au fost concepute pentru a transporta arme convenţionale şi nucleare, însă în 2015 au fost modificate 30 dintre aceste bombardiere pentru a transporta doar arme convenţionale.

Există şi legislatori americani care se opun acestui proces, argumentând că modificarea aeronavelor va eroda şi mai mult posibiltiatea unor negocieri între Rusia şi SUA privind controlul armelor.

Lasă un răspuns