Şapte ţări europene cer Venezuelei să publice documentele electorale

Spread the love

Şapte ţări din Uniunea Europeană, printre care Italia, Franţa, Germania şi Spania, au cerut autorităţilor din Venezuela să publice documentele electorale pentru a asigura transparenţa deplină în jurul alegerilor de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat sâmbătă biroul premierului italian.

Şapte ţări europene cer Venezuelei să publice documentele electorale Declaraţia comună a celor şapte ţări ale UE se adaugă valului de critici venite din întreaga lume cu privire la modul în care guvernul venezuelean a gestionat alegerile.

„Facem apel la autorităţile venezuelene să publice imediat toate registrele de vot pentru a asigura transparenţa şi integritatea deplină a procesului electoral”, se arată în declaraţia celor şapte state membre ale UE, semnată şi de Portugalia, Ţările de Jos şi Polonia.

Consiliul electoral al Venezuelei l-a declarat pe preşedintele Nicolas Maduro, aflat la putere din 2013, câştigător al alegerilor din 28 iulie cu 51% din voturi, declanşînd imediat acuzaţii de fraudă din partea opoziţiei.

Opoziţia afirmă că propria sa numărătoare detaliată arată că Edmundo Gonzalez, candidatul opoziţiei, a obţinut probabil 67% din voturi.

Vezi mai multe articole din categoria externe Unele ţări, inclusiv Statele Unite şi Argentina, l-au recunoscut pe Gonzalez drept câştigător al alegerilor.

Lasă un răspuns