Francezii, îndemnaţi să părăsească Libanul

Spread the love

Franţa le-a recomandat duminică cetăţenilor săi să părăsească Libanul pe fondul creşterii tensiunilor în Orientul Mijlociu, scrie Reuters.

Francezii, îndemnaţi să părăsească Libanul Franţa a recomandat cetăţenilor francezi aflaţi în Liban să părăsească ţara, a anunţat duminică Ministerul de Externe într-o recomandare de călătorie.

Ministerul francez a reiterat că le-a cerut cetăţenilor francezi să nu călătorească în Liban.

Decizia vine după ce sâmbătă Ambasada SUA la Beirut a îndemnat cetăţenii americani să părăsească Libanul, iar celor care rămân le-a cerut să îşi „pregătească planuri de urgenţă” şi să fie pregătiţi să „se adăpostească pentru o perioadă mai lungă de timp”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Un avertisment similar a venit şi din partea ministrului britanic de externe, David Lammy, care a declarat că situaţia „s-ar putea deteriora rapid”.

Iranul a ameninţat cu represalii împotriva Israelului, pe care îl acuză de moartea şefului Hamas, Ismael Haniyeh, miercuri, la Teheran.

Asasinarea sa a avut loc la câteva ore după ce Israelul l-a ucis pe comandantul Hezbollah Fuad Shukr la Beirut.

Există temerea că Hezbollah din Liban, o grupare susţinută de Iran, ar putea juca un rol important în orice astfel de represalii, care, la rândul lor, ar putea declanşa un răspuns israelian serios.

Lasă un răspuns