Fierbe Marea Britanie. Peste 90 de persoane arestate în urma protestelor violente anti-migraţie

Spread the love

Peste 90 de persoane au fost arestate după ce demonstraţiile extremei drepte au degenerat sâmbătă în revolte în oraşe din Marea Britanie, scrie BBC.

Peste 90 de persoane arestate în Marea Britanie în urma protestelor violente Potrivit jurnaliştilor britanici, au fost aruncate sticle, au fost jefuite magazine, iar ofiţerii de poliţie au fost atacaţi atacaţi în zone precum Hull, Liverpool, Bristol, Manchester, Blackpool şi Belfast.

Cu toate acestea, nu toate demonstraţiile au devenit violente.

În Liverpool, cărămizi, sticle şi o rachetă de semnalizare au fost aruncate asupra poliţiei, un ofiţer a fost lovit în cap cu un scaun, iar un altul a fost lovit cu piciorul şi doborât de pe motocicleta sa.

Vezi mai multe articole din categoria externe Câteva sute de manifestanţi antifascişti s-au adunat în faţa gării Lime Street din Liverpool, făcând apel la unitate şi toleranţă, scandând „Refugiaţii sunt bineveniţi aici”.

Ei au mărşăluit pe malul râului din oraş pentru a se confrunta cu aproximativ o mie de protestatari anti-imigraţie.

Poliţiştii s-au luptat să ţină cele două părţi la distanţă şi au fost chemate întăriri pentru a încerca să menţină ordinea.

Tulburările au continuat şi în primele ore ale dimineţii de duminică, cu focuri de artificii lansate în direcţia poliţiştilor.

Confruntări au avut loc şi în Bristol, Manchester, Belfast, Hul, dar şi alte zone.

De asemenea, poliţia din Humberside a declarat că trei ofiţeri de poliţie au fost răniţi şi 20 de persoane au fost arestate după ce, în centrul oraşului, au fost jefuite magazine şi au fost incendiate obiecte.

Protestele de sâmbătă urmează unei nopţi de violenţe petrecute vineri în Sunderland, în care patru ofiţeri de poliţie au fost spitalizaţi şi 10 persoane au fost arestate.

Tensiunile au apărut după uciderea, luni, a trei tinere în Southport.

Lasă un răspuns