Coreea de Sud anunţă 11 decese legate de boli cauzate de căldură

Spread the love

Andreea Tobias Potrivit datelor Agenţiei coreene de control şi prevenire a bolilor, 11 persoane au fost declarate decedate din cauza unor suspiciuni legate de căldură, începând din 20 mai, când guvernul a început un sistem de monitorizare a bolilor legate de căldură, până sâmbătă.

Cinci dintre decese au fost raportate vineri şi duminică.

Unul dintre acestea a implicat o femeie în vârstă de peste 80 de ani care şi-a pierdut cunoştinţa sâmbătă, în timp ce lucra pe un câmp din Geumho-dong, în Gwangju, provincia Jeolla de Sud.

Vezi mai multe articole din categoria externe O altă femeie în vârstă de 60 de ani din Miryang, provincia Gyeongsang de Sud, a leşinat în timp ce lucra pe câmp.

Ulterior, a fost declarată moartă la un spital.

386 de pacienţi cu boli legate de căldură au fost trataţi în 507 spitale din întreaga ţară între zilele de luni şi vineri, săptămâna trecută.

Un val de căldură intensă a cuprins Coreea de Sud începând de săptămâna trecută, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius în multe părţi ale ţării şi chiar de aproape 40 de grade Celsius în oraşul Yangsan din sud-est sâmbătă.

Valul de căldură, cu maxime zilnice care ajung până la 40 C, este de aşteptat să continue pentru cel puţin încă 10 zile, a declarat duminică agenţia meteorologică, citată de agenţia Yonhap.

Lasă un răspuns