SUA îl recunoaşte pe candidatul opoziţiei drept câştigător în Venezuela

Spread the love

Presiunile cresc pentru autoritatea electorală din Venezuela în cazul alegerilor prezidenţiale de anul acesta, după ce SUA l-au recunoscut drept câştigător pe candidatul opoziţiei, Edmundo González.

Imagine cu caracter ilustrativ SUA l-au recunoscut joi drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din Venezuela pe candidatul opoziţiei, ales de partidul Masa Rotundă a Unităţii Democratice, Edmundo González, negând complet victoria lui Nicolás Maduro, anunţată la începutul săptămânii, scrie Associated Press.

După ce SUA şi-a anunţat deschis poziţia în cazul alegerilor din ţara sudamericană, multe alte guverne, inclusiv aliaţi apropiaţi ai lui Maduro, şi-au exprimat scepticismul cu privire la rezultatele votului.

 Oficialii guvernamentali din Brazilia, Columbia şi Mexic au comunicat constant cu administraţia lui Maduro pentru a-l convinge că trebuie să arate foile de numărare a voturilor de la alegerile de duminică şi să permită o verificare imparţială.

Vezi mai multe articole din categoria externe Consiliul Naţional Electoral din Venezuela este acum presat să facă publică numărătoarea detaliată a voturilor, aşa cum a făcut-o în timpul alegerilor anterioare.

Lasă un răspuns