Rusia a luat din nou la ochi Republica Moldova, pe care o acuză că doreşte să „demonteze” relaţiile cu Moscova

Spread the love

Rusia acuză Republica Moldova că doreşte să „demonteze” relaţiile cu Moscova, după ce Chişinăul a decis expulzarea unui diplomat al Federaţiei din pricina unui presupus caz de spionaj.

Rusia a luat la ochi Republica Moldova, pentru care o acuză că doreşte „să demonteze” relaţiile cu Moscova Acuzaţiile au fost respinse de ambasadorul rus Oleg Vasneţov, care a susţinut că „nu există dovezi”.

Oficialul a reiterat atitudinea ostilă a Republicii Moldova faţă de personalul diplomatic al Federaţiei.

Potrivit lui Vasneţov, guvernul moldovean l-a desemnat pe diplomatul expulzat drept „persona non grata” chiar înainte de încheierea anchetei.

„Rusia va lua cu siguranţă contramăsuri”, a ameninţat el.

Potrivit agenţiei de presă Interfax, ambasadorul a subliniat, într-o conferinţă de presă, că Moldova a expulzat două treimi din personalul diplomatic rusesc de la Chişinău în decursul unui an folosind „motive improbabile”.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Acest lucru nu contribuie la spiritul de înţelegere şi cooperare reciprocă”, a ţinut să menţioneze Vasneţov, subliniind atitudinea „ostilă” faţă de Moscova.

În discuţie se află şi tensiunea istorică dintre cele două ţări cauzată de foametea care a lovit Moldova între 1946 şi 1947, provocând 115.

000 de morţi.

O chestiune pe care Partidul Acţiune şi Solidaritate, aflat acum la guvernare, a cerut la nivel internaţional să fie recunoască drept genocid.

Lasă un răspuns