Rusia se apropie de al treilea război mondial. Kremlinul confirmă a treia etapă de teste nucleare tactice

Spread the love

  Ministerul rus al Apărării a comunicat că militarii din regiunile sudice și centrale ale țării vor exersa amplasarea secretă a focoaselor fictive pentru sistemele de rachete Iskander-M.

 Aceste exerciții fac parte dintr-o serie de antrenamente începute în mai anul acesta.

În iunie, aliatul Rusiei, Belarus, s-a alăturat celei de-a doua etape a testelor.

Moscova acuză Statele Unite și aliații europeni că împing lumea spre o confruntare nucleară prin furnizarea de armament Ucrainei.

Kremlinul susține că unele dintre aceste arme sunt folosite împotriva teritoriului rus, conform gbnews.

com.

În paralel cu anunțul testelor nucleare, Ucraina a raportat că a doborât 89 de drone și o rachetă lansate de Rusia într-un atac masiv asupra regiunii Kiev.

Acesta a fost unul dintre cele mai ample atacuri cu drone de la începutul războiului.

Președintele Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că Rusia ar putea folosi arme nucleare pentru a se apăra în situații extreme.

Occidentul a respins aceste afirmații ca fiind amenințări nefondate.

În acest context, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și-a exprimat îngrijorarea față de progresele Rusiei în Ucraina.

El a subliniat că SUA vor continua să ofere asistență pentru securitatea Ucrainei și a lăudat determinarea poporului ucrainean.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat că dialogul cu SUA privind controlul armelor poate fi reluat doar dacă Washingtonul renunță la confruntarea cu Rusia.

 Ea a adăugat că discuțiile trebuie să abordeze și problema expansiunii NATO spre est, pe care Rusia o consideră o amenințare la adresa securității sale.

Situația rămâne tensionată, cu ambele părți menținându-și pozițiile ferme și continuând acțiunile militare.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns