Ministerul rus al Apărării a comunicat că militarii din regiunile sudice și centrale ale țării vor exersa amplasarea secretă a focoaselor fictive pentru sistemele de rachete Iskander-M.
Aceste exerciții fac parte dintr-o serie de antrenamente începute în mai anul acesta.
În iunie, aliatul Rusiei, Belarus, s-a alăturat celei de-a doua etape a testelor.
Moscova acuză Statele Unite și aliații europeni că împing lumea spre o confruntare nucleară prin furnizarea de armament Ucrainei.
Kremlinul susține că unele dintre aceste arme sunt folosite împotriva teritoriului rus, conform gbnews.
com.
În paralel cu anunțul testelor nucleare, Ucraina a raportat că a doborât 89 de drone și o rachetă lansate de Rusia într-un atac masiv asupra regiunii Kiev.
Acesta a fost unul dintre cele mai ample atacuri cu drone de la începutul războiului.
Președintele Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că Rusia ar putea folosi arme nucleare pentru a se apăra în situații extreme.
Occidentul a respins aceste afirmații ca fiind amenințări nefondate.
În acest context, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și-a exprimat îngrijorarea față de progresele Rusiei în Ucraina.
El a subliniat că SUA vor continua să ofere asistență pentru securitatea Ucrainei și a lăudat determinarea poporului ucrainean.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a declarat că dialogul cu SUA privind controlul armelor poate fi reluat doar dacă Washingtonul renunță la confruntarea cu Rusia.
Ea a adăugat că discuțiile trebuie să abordeze și problema expansiunii NATO spre est, pe care Rusia o consideră o amenințare la adresa securității sale.
Situația rămâne tensionată, cu ambele părți menținându-și pozițiile ferme și continuând acțiunile militare.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro