Poziţia lui Zelenski în privinţa teritoriilor ucrainene ocupate de ruşi: „Nu toate teritoriile ar trebui recuperate cu mâna sau cu armele”

Spread the love

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este de părere că recucerirea oricărui teritoriu ocupat de armata rusă prin mijloace armate şi resurse umane nu este necesară, susţinând că acest lucru se poate face pe cale diplomatică.

Poziţia lui Zelenski în privinţa teritoriilor ucrainene ocupate de ruşi: „Nu toate teritoriile ar trebui recuperate cu mâna sau cu armele” Liderul ucrainean a declarat, în cadrul unui interviu pentru publicaţia franceză Le Monde, că recâştigarea teritoriilor ucrainene care se află acum sub ocupaţia forţelor ruseşti se poate face pe cale diplomatică şi că nu este nevoie de o luptă prin mijloace armate.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Aceasta (reucerirea teritoriilor ocupate de ruşi prin mijloace armate – n.

r.

) nu este cea mai bună soluţie din moment ce avem de-a face cu Putin.

Luarea unei părţi din teritoriul nostru va fi cu siguranţă o victorie pentru el.

Cu toate acestea, după ceva timp, şi dacă războiul a fost îngheţat, el se poate întoarce şi o poate face din nou”, a declarat Zelenski pentru publicaţia Le Monde.

În cadrul interviului, liderul de la Kiev a spus că o acceptare a cedării către Moscova a teritoriilor ucrainene ocupate în urma invaziei este posibilă doar dacă ucrainenii doresc acest lucru în urma organizării unui referendum, scrie Ukrainska Pravda.

Zelenski a reiterat şi faptul că „Ucraina nu va renunţa niciodată la teritoriul său.

Autorităţile nu au dreptul oficial de a-şi ceda teritoriile.

Pentru că acest lucru încalcă Constituţia Ucrainei”.

Preşedintele Ucrainei a subliniat, în timpul interviului acordat presei franceze, şi importanţa Formulei de Pace pe care Ucraina a creat-o.

„Cred că nu toate teritoriile ar trebui recuperate cu mâna sau cu armele.

Cred că acest lucru va dura mult timp şi va implica un număr semnificativ de oameni.

Şi cred că acesta este un lucru rău.

Prin urmare, cred că ne-am putea recuceri teritoriile pe cale diplomatică.

Pentru aceasta am creat Formula Păcii.

Astfel, putem folosi presiunea politică a întregii lumi împotriva lui Putin”, a concluzionat acesta.

Lasă un răspuns