Pompierii români trimişi în Franţa se întorc acasă

Spread the love

Pompierii români care au fost trimişi în Franţa pentru a sprijini autorităţile locale în lupta cu incendiile de pădure se întorc acasă, a anunţat joi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Sursa foto: Facebook, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania (IGSU) În ultimele două săptămâni, cei 40 de pompieri români au făcut echipă cu salvatorii francezi şi au desfăşurat activităţi ce au inclus patrularea în zonele cu risc, sesiuni de antrenament comune cu pompierii din Franţa şi participarea la misiuni reale de stingere a incendiilor.

În perioada 1 – 31 iulie 2024, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, a participat la un program organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar pentru a sprijini autorităţile franceze în gestionarea incendiilor de pădure.

Vezi mai multe articole din categoria social În cadrul acestei misiuni, două echipe de câte 40 de pompieri fiecare, alături de 8 mijloace tehnice, au acţionat pentru monitorizarea şi stingerea focarelor de incendiu.

„Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activităţii de pregătire a modulelor de intervenţie aparţinând statelor membre, precum şi îmbunătăţirea interoperabilităţii între forţele participante”, a transmis IGSU.

Lasă un răspuns