Diplomat nord-coreean: Phenianul vrea să reia negocierile nucleare cu SUA dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă

Spread the love

Diplomat nord-coreean: Phenianul vrea să reia negocierile nucleare cu SUA dacă Trump ajunge din nou la Casa Albă Evadarea lui Ri Il Gyu din Cuba a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume luna trecută şi a fost cel mai înalt diplomat nord-coreean care a dezertat în Sud din 2016, scrie Reuters.

În primul său interviu cu presa internaţională, Ri a declarat că Phenianul a stabilit Rusia, SUA şi Japonia ca fiind priorităţi ale politicii sale externe pentru acest an şi mai departe.

Vezi mai multe articole din categoria externe În timp ce îşi consolidează relaţiile cu Rusia, Coreea de Nord doreşte să redeschidă negocierile nucleare cu SUA în cazul în care Trump câştigă un nou mandat la Casa Albă, a declarat Ri.

Diplomaţii din Phenian au elaborat o strategie pentru acest scenariu, cu scopul de a ridica sancţiunile privind programele sale de înarmare, de a elimina desemnarea sa ca stat sponsor al terorismului şi de a obţine ajutor economic, a completat Ri Il Gyu.

Prin strângerea legăturilor cu Rusia, Coreea de Nord a primit ajutor în ceea ce priveşte tehnologia rachetelor şi economia sa.

Cu toate acestea, un beneficiu mai mare ar putea fi blocarea sancţiunilor suplimentare şi subminarea celor existente, a declarat Ri, adăugând că ar creşte puterea de negociere a Phenianului faţă de Washington.

Lasă un răspuns