Raport: SUA şi-ar putea epuiza muniţia în „doar 3-4 săptămâni” într-un război împotriva Chinei

Spread the love

Raport: SUA şi-ar putea epuiza muniţia în „doar 3-4 săptămâni” într-un război împotriva Chinei Un nou raport important privind apărarea naţională a SUA relevă faptul că Pentagonul şi-ar putea epuiza muniţiile în termen de „trei până la patru săptămâni” într-un război prelungit cu China, scrie Business Insider.

Raportul de 114 pagini, publicat luni de o comisie bipartizană numită de Congres, a avertizat urgent că SUA nu sunt pregătite pentru un conflict susţinut cu Rusia sau China, cu atât mai puţin cu ambele în acelaşi timp.

Vezi mai multe articole din categoria externe Revizuirea concentrează o serie de constatări şi zeci de mărturii ale oficialilor, recomandând Washingtonului să crească cheltuielile de apărare şi să îşi eficientizeze forţele, relevă sursa citată.

„Jocurile de război sugerează că, într-un conflict cu China, Statele Unite şi-ar epuiza în mare parte stocurile de muniţii în doar trei-patru săptămâni”, se arată în raportul lor.

Comisia americană a avertizat, în raport, că producţia de apărare în ansamblu se află într-o stare proastă, afirmând că industria în general nu are capacitatea de a satisface nevoile naţionale nici măcar pe timp de pace.

Una dintre modificările propuse de Comisia desemnată de Congresul american este o strategie bazată pe „toate elementele puterii naţionale”, care implică atât sectorul privat, cât şi cel civil.

Aceasta reflectă, în mare parte, ceea ce a făcut China cu propria sa industrie de apărare – valorificarea companiilor civile şi a conglomeratelor de stat care pot colabora cu armata sa şi se pot pregăti pentru timp de război.

O altă strategie este „construcţia forţei în mai multe teatre”, care vizează abordarea simultană a conflictelor la scară largă împotriva mai multor puteri mondiale.

„Este nevoie urgentă de o „chemare la arme” bipartizană, astfel încât Statele Unite să poată face schimbări majore şi investiţii semnificative acum, în loc să aştepte următorul Pearl Harbor sau 11 septembrie”, se arată în raport.

 

Lasă un răspuns