Percheziţii în Parlamentul Republicii Moldova într-un dosar de „trădare de patrie”. Erau transmise informaţii la Ambasada Rusiei de la Chişinău

Spread the love

În dimineaţa zilei de 31 iulie, angajaţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), împreună cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), au efectuat percheziţii în Parlamentul Republicii Moldova într-un dosar pentru trădare de patrie, potrivit publicaţiei NewsMaker.

Un angajat al Parlamentului şi un poliţist de frontieră au fost reţinuţi, potrivit presei locale.

Cel vizat de anchetă este Ion Creangă, şeful Direcţiei Juridice a Parlamentului de la Chişinău, acesta fiind reţinut pentru 72 de ore.

Reţinerea a avut loc în seara zilei de 30 iulie.

În aceeaşi zi biroul acestuia din Parlament a fost sigilat, iar pe 31 iulie – percheziţionat, potrivit surselor NewsMaker.

Vezi mai multe articole din categoria externe Acţiunile au avut loc într-un dosar pentru trădare de patrie sub formă de spionaj.

Creangă ar fi transmis informaţii unui angajat al Ambasadei Rusiei de la Chişinău în schimbul unei recompense băneşti.

„La acest subiect se vor expune Procuratura şi Serviciul de Informaţii şi Securitate imediat ce vor avea informaţiile corespunzătoare.

Este foarte important să comunicăm corect la aceste subiecte.

Observăm o creştere a intensităţii lucrului anume în acest domeniu.

De fapt, este o reflecţie a faptului că astăzi suntem sub acest atac hibrid.

Trebuie să ne asigurăm că noi ne protejăm de eventualele riscuri care să afecteze securitatea ţării”, a declarat premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, pentru NewsMaker.

 

Lasă un răspuns