Trucul simplu prin care cureți mai ușor ardeii copți de coajă

Spread the love

  Ardeii copți sunt nelipsiți din meniul acestor zile.

Fie că îi adaugi într-o salată cu năut și pătrunjel proaspăt, în compoziția de zacuscă sau că îi mănânci ca garnitură, lângă o iahnie de fasole, ardeii copți sunt absolut delicioși și ușor de preparat.

Dacă nu stai la curte și nu ai un grătar sau o plită mare pe care să îi frigi, îi poți coace și acasă, la cuptor.

Sigur că nu au același gust, dar tot e mai bine decât deloc.

 Trebuie să ții cont însă de câteva sfaturi ca să obții ardei copți fix cât trebuie.

În plus, îți oferim un truc extrem de simplu prin care poți curăța foarte ușor ardeii copți de coajă, ca să nu pierzi prea mult din pulpa acestora.

Ardeii pentru copt – fie că sunt ardei grași, gogoșari sau kapia – trebuie să fie cât mai mari și cărnoși, pe cât posibil drepți (ca să se coacă uniform, evită-i pe cei încovoiați) și să nu fie moi sau pătați.

De asemenea, trebuie verificați să nu aibă găuri mici în jurul codiței, pentru că e un semn că pot avea viermi.

De regulă se coc ardei roșii, pentru că aceștia sunt mai dulci, dar poți folosi și alte culori – ardei galbeni, verzi, portocalii.

După ce i-ai cumpărat, spală-i bine sub jet de apă rece și șterge-i cu prosoape de hârtie.

Dacă vrei să coci ardeii tăiați pe jumătate și curățați, urmează acești pași:- taie ardeii pe jumătate și curăță-i de cotoare, nervuri și semințe;- unge coaja ardeilor cu puțin ulei de măsline îmbibat într-un șervețel de hârtie sau cu pensula;- pune ardeii cu coaja în sus într-o tavă întinsă, tapetată cu o hârtie de copt;- se lasă ardeii la cuptor, pe funcția grill (temperatură maximă) – tava trebuie pusă cam cu o palmă sub grill, deci cam 7-10 centimetri;- ardeii nu trebuie întorși pe cealaltă parte;- coacerea durează aproximativ 15 minute.

Dacă lași ardeii întregi (varianta recomandată – așa obții sucul delicios care se scurge din ei după coacere și care va fi folosit la vinegretă), urmează acești pași:- unge-i cu puțin ulei de măsline înainte să îi bagi la cuptor;- nu îi înghesui în tavă, lasă spațiu măcar 2 degete între ei;- lasă-i la copt aproximativ 40 de minute (sau mai mult, în funcție de cuptor), la 200 de grade Celsius;- ai grijă să îi întorci cu un clește pe cealaltă parte la jumătatea timpului, ca să se coacă uniform.

VEZI AICI 3 metode prin care să cureți ardeii copți de coajă.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns