LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 888. Premierul slovac ameninţă întreruperea livrărilor de motorină către Ucraina în disputa privind petrolul rusesc / Cum răspândeşte Kremlinul dezinformare despre alegerile din SUA

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 888.

Premierul slovac ameninţă întreruperea livrărilor de motorină către Ucraina în disputa privind petrolul rusesc / Cum răspândeşte Kremlinul dezinformare despre alegerile din SUA Preşedintele francez Emmanuel Macron a avut luni, 29 iulie, o conversaţie telefonică cu noul preşedinte iranian Masoud Pezeshkian.

Macron l-a îndemnat pe Pezeshkian să nu sprijine războiul Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit Kyiv Independent.

În timpul unei conversaţii cu preşedintele iranian nou ales, liderul francez l-a îndemnat să nu sprijine războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Vezi mai multe articole din categoria externe Macron i-a mai spus lui Pezeshkian să „facă totul pentru a evita escaladarea militară” între Israel şi Liban după atacul cu rachete de pe Înălţimile Golan şi a cerut Iranului să „înceteze să mai sprijine actorii destabilizatori” din Orientul Mijlociu.

Oficiali de top din serviciile de informaţii au dezvăluit la 29 iulie că Kremlinul foloseşte americani care nu bănuiesc nimic şi firme comerciale de relaţii publice din Rusia pentru a răspândi dezinformări cu privire la cursa prezidenţială din SUA, scrie Kyiv Independent.

Avertismentul vine după o perioadă turbulentă în politica americană, care a determinat Rusia, Iranul şi China să îşi adapteze strategiile de propagandă.

„Publicul american ar trebui să fie conştient de faptul că conţinutul pe care îl întâlneşte online – în special pe reţelele de socializare – ar putea fi propagandă străină, chiar dacă pare să provină de la concetăţeni americani sau din Statele Unite”, a declarat un oficial din cadrul Biroului directorului serviciilor naţionale de informaţii în cadrul unui interviu pentru Associated Press.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a ameninţat că va întrerupe livrările de motorină către Ucraina în cazul în care Kievul nu va relua tranzitul de petrol din oleoductul companiei ruse Lukoil către Europa Centrală, a declarat el pe 29 iulie, potrivit Kyiv Independent.

„Dacă tranzitul de petrol rusesc prin Ucraina nu este reluat în scurt timp, (compania slovacă de rafinare a petrolului) Slovnaft nu va relua furnizarea de motorină către Ucraina, care acoperă o zecime din consumul ucrainean”, a declarat el într-o postare pe Facebook.

În iunie, Kievul a impus sancţiuni care blochează tranzitul petrolului din oleoductul Lukoil către Europa Centrală pentru a tăia Kremlinului sursa de venit folosită pentru a-şi susţine armata.

Lasă un răspuns