Putin ameninţă cu „măsuri în oglindă” dacă SUA amplasează rachete în Germania

Spread the love

Putin ameninţă cu un răspuns dacă SUA amplasează rachete în Germania Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că Moscova va pune în aplicare „măsuri în oglindă” dacă Statele Unite îşi vor continua planul declarat de a desfăşura rachete avansate în Germania, notează Deutsche Welle.

Washingtonul a declarat la începutul lunii iulie faptul că va începe să staţioneze rachete cu rază de acţiune mai lungă şi hipersonice în Germania până în 2026, ca parte a angajamentului său faţă de NATO.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Dacă SUA pune în aplicare astfel de planuri, ne vom considera liberi de moratoriul unilateral impus anterior privind desfăşurarea armelor de atac cu rază intermediară şi mai scurtă, inclusiv creşterea capacităţii forţelor de coastă ale marinei noastre”, a declarat Putin la o paradă navală din Sankt Petersburg.

Liderul rus a declarat că pregătirea pentru o astfel de mişcare se află „în stadiul final”, adăugând că, odată pregătite, ţintele de stat, militare şi industriale ar putea fi lovite în 10 minute.

Un tratat americano-sovietic din 1987 a interzis desfăşurarea de rachete cu rază intermediară de acţiune nucleară lansate de la sol.

Cu toate acestea, SUA, sub administraţia fostului preşedinte Donald Trump, s-au retras din tratat în 2019, acuzând Rusia de încălcări.

Săptămâna trecută, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, a declarat că Moscova nu ar exclude desfăşurarea de rachete nucleare ca răspuns la decizia SUA.

 

Lasă un răspuns