Giorgia Meloni vrea să relanseze cooperarea Italiei cu China

Spread the love

Premierul italian Giorgia Meloni a promis duminică să „relanseze” cooperarea cu China, semnând un plan de acţiune pe trei ani în timpul primei sale vizite oficiale la Beijing de la preluarea mandatului, scrie Reuters.

Giorgia Meloni vrea să relanseze cooperarea Italiei cu China Meloni a făcut anunţul în timpul unei întâlniri cu premierul chinez Li Qiang, în timp ce Roma încearcă să îmbunătăţească legăturile comerciale cu Beijingul după ce a ieşit anul trecut din programul de investiţii în infrastructură Belt and Road al preşedintelui Xi Jinping.

Liderul italian a declarat că vizita sa a fost o „demonstraţie a voinţei de a începe o nouă etapă, de a relansa cooperarea noastră bilaterală”.

Planul de acţiune îşi propune să experimenteze noi forme de cooperare, a adăugat ea într-o înregistrare video difuzată de televiziunea de stat italiană RAI.

Vezi mai multe articole din categoria externe Memorandumul de cooperare semnat de Italia şi China „include sectoare industriale strategice”, a declarat Meloni.

Meloni, care vede în investiţiile chineze o modalitate de a stimula creşterea economică a Italiei, se va întâlni cu preşedintele Xi Jinping şi a participat la un forum de afaceri Italia-China, la care au fost invitate companii italiene.

În 2019, Italia a devenit singura ţară din Grupul celor Şapte care s-a alăturat Iniţiativei Belt and Road, dar s-a retras anul trecut sub presiunea SUA.

Lasă un răspuns