Cea mai bună conopidă murată în saramură. Ce să pui în compoziție ca să aibă culoarea roz

Spread the love

 În apropierea toamnei, ne pregătim cămara cu tot felul de murături, borcane cu zacuscă, dulcețuri și compoturi.

Dacă vă plac murăturile, neapărat trebuie să puneți pe lista „de făcut” și conopida murată în saramură.

 Rozalie, nici prea moale, nici prea crocantă, acrișoară, conopida murată se potrivește de minune preparatelor mai grase din timpul iernii.

Află ce ingredient trebuie să pui în compoziție ca să iasă conopida roz și condimentele obligatorii pentru o saramură perfectă.

Iată ce trebuie să faci pentru a obține cea mai bună conopidă murată:Pune sarea și zahărul în apă și amestecă bine până se dizolvă complet.

Pune buchețelele de conopidă într-un borcan de sticlă mare sterilizat sau într-un recipient potrivit pentru murături.

Adaugă usturoiul tăiat felii subțiri, boabele de piper negru, semințele de muștar, foile de dafin și ardeiul iute tăiat rondele.

Toarnă amestecul de sare, zahăr și apă peste conopidă și ingredientul secret, asigurându-te că toate legumele sunt acoperite complet cu lichid.

Acoperă borcanul sau recipientul cu un capac sau cu folie de plastic și lasă-l la temperatura camerei pentru 24 de ore.

După 24 de ore, pune borcanul în frigider și lasă conopida la murat cel puțin 2-3 săptămâni.

Cu cât stă mai mult în frigider, cu atât va fi mai gustoasă.

Citește AICI continuarea articolului.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns