Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au început oficial. Nadia Comăneci, la ceremonia de deschidere.

Spread the love

  Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a început, vineri seara, cu un clip video care l-a prezentat pe fostul mare fotbalist francez Zinedine Zidane purtând torţa olimpică prin capitala Franţei.

Torța olimpică a fost purtată de multe legende ale sportului, printre care s-a numărat și gimnasta româncă Nadia Comăneci.

Astfel, Nadia Comaneci a făcut parte din ultimul schimb al ștafetei torței olimpice de la Arena Trocadero la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024.

„E planetara, e unică și e româncă! Nadia e România în fața lumii! Team Romania, recunoștință și respect!”, au notat reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În total circa 6.

800 de sportivi din cele 206 comitete olimpice naţionale au traversat cei 6 km pe Sena, de la Pont d’Austerlitz până la Trocadero, la bordul a 85 de vase, în faţa a 320.

000 de spectatori.

România participă la Jocurile Olimpice 2024 cu o delegaţie de 106 sportivi (atleta Florentina Iuşco a fost suspendată joi pentru dopaj şi exclusă din echipa olimpică), care vor concura la 18 discipline sportive, cu obiectivul de a avea un bilanţ mai bun decât la ediţia precedentă, de la Tokyo, unde România a cucerit patru medalii, una de aur şi trei de argint.

Parisul găzduieşte Jocurile Olimpice de vară pentru a treia oară, după ediţiile din 1900 şi 1924.

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfăşura în intervalul 26 iulie-11 august, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc în perioada 28 august-8 septembrie.

În cele 19 zile ale competiţiei olimpice se vor desfăşura 329 de probe sportive.

Un număr de 20.

000 de jurnalişti sunt acreditaţi pentru a relata din cele 35 de locaţii dedicate ale competiţiei olimpice, iar 45.

000 de voluntari s-au angajat să se implice pentru a sprijini buna desfăşurare a acestei ediţii a Jocurilor Olimpice.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns