Blinken aduce un omagiu în Vietnam după moartea liderului Partidului Comunist

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a vizitat sâmbătă Vietnamul pentru a-şi prezenta condoleanţele în urma decesului şefului Partidului Comunist, Nguyen Phu Trong, subliniind legăturile mai strânse dintre cele două ţări la o jumătate de secol de la războiul brutal, potrivit Reuters.

Blinken aduce un omagiu în Vietnam după moartea liderului Partidului Comunist Blinken a ajuns la Hanoi sâmbătă seara, după ce a participat la un summit regional în Laos, şi a vizitat casa familiei lui Trong, un ideolog marxist-leninist care, în calitate de şef al partidului, a fost cea mai puternică personalitate din Vietnam timp de 13 ani.

Acesta a murit săptămâna trecută la vârsta de 80 de ani.

Blinken a salutat familia lui Trong înainte de a aprinde un băţ de tămâie în faţa unui altar cu fotografia secretarului general.

Apoi a stat un moment cu mâinile împreunate în semn de respect.

Vezi mai multe articole din categoria externe El a scris un mesaj lung de o pagină într-o carte de condoleanţe şi, în timpul conversaţiilor cu familia lui Trong, a transmis şi condoleanţe din partea preşedintelui Joe Biden.

Înmormântarea de stat de două zile a lui Trong, care s-a încheiat vineri, a atras peste 250.

000 de oameni în doliu în cadrul ceremoniilor din Hanoi, Ho Chi Minh City şi casa sa din Dong Anh, la periferia capitalei, a raportat mass-media de stat.

Lasă un răspuns