Războiul tehnologic al Rusiei, într-o altă etapă: drone ieftine pentru localizarea apărării aeriene a Ucrainei

Spread the love

Sursa foto: Mediafax Foto Cele două noi tipuri de drone, pe care Rusia le-a folosit în cinci atacuri cu drone în ultimele două-trei săptămâni, sunt produse din materiale precum spumă de plastic şi placaj, a declarat oficialul pentru Reuters.

Primul tip de dronă poartă o cameră foto şi o cartelă SIM a unui telefon mobil ucrainean pentru a trimite imagini către armata rusă.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Ele identifică unde sunt poziţionate grupurile noastre mobile, unde sunt mitralierele care le pot distruge.

Ei încearcă .

.

.

să obţină o imagine a locului în care se află toate apărarea noastră aeriană”, a declarat Andriy Cherniak, purtător de cuvânt al agenţiei militare de spionaj.

Noile drone ruseşti cu camere de luat vederi nu transportă explozibili, dar seamănă foarte mult cu dronele ruseşti Shahed obişnuite şi zboară în grupuri, a declarat Cherniak pentru sursa citată.

Al doilea tip nou de dronă nu conţine încărcătură explozivă sau conţine doar una mică şi este utilizată ca momeală, a adăugat Cherniak.

Preţul unei astfel de drone costă probabil doar 10 000 de dolari fiecare, aspect care le face mult mai ieftine de produs decât rachetele de apărare aeriană.

Invazia Rusiei în Ucraina a servit drept teren de testare pentru tehnologia războiului cu drone, ambele părţi folosind drone de atac şi de recunoaştere pe câmpul de luptă în mod extensiv.

 

Lasă un răspuns