Beneficiile scorţişoarei. Scade glicemia şi previne cancerul.

Spread the love

  Scorţişoara este apreciată pentru beneficiile sale pentru sănătate.

Scade glicemia şi previne cancerul.

 Ea este bogată în fosfor, magneziu, fier şi calciu.

Scorţişoara îmbunătăţeşte digestia, detoxifică ficatul, scade nivelul de colesterol din sânge şi are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antiparazitare, potrivit sfatulmedicului.

ro.

Scorţişoara este folosită în întreaga lume pentru proprietăţile sale benefice pentru sănătate.

 Beneficii:- scade glicemia, încetineşte procesul de golire a stomacului după fiecare masă;- datorită conţinutului de fibre, este un remediu pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, pentru că îmbunătăţeşte capacitatea de a răspunde la insulină;- parfumul scorţişoarei îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de a învăţa lucruri noi şi sporeşte atenţia;- vindecă migrenele şi ajută în tratarea anxietăţii şi depresiei;- ajută la dilatarea vaselor de sânge;- previne formarea cheagurilor de sânge.

O doză zilnică de 0,5g de scorţişoară pudră şi miere se recomandă în afecţiunile cardiovasculare şi neurologice;- previne cancerul.

Scorţişoara inhibă acţiunea unor enzime care contribuie la înmulţirea celulelor şi poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase de leucemie sau limfom;- elimină respiraţia urât mirositoare;- are beneficii asupra frumuseţii pielii.

Proprietăţile puternice antibacteriene ajută pielea cu acnee.

 Este indicat să consumaţi scorţişoară cu moderaţie, pentru că poate să devină toxică pentru ficat, ca urmare a conţinutului ridicat de cumarină.

 Efecte adverse:- poate irita stomacul;- este periculoasă pentru femeile gravide.

Consumată în exces poate cauza contracţii uterine;- poate avea proprietăţi anti-coagulare şi poate provoca subţierea sângelui;- poate cauza afecţiuni ale rinichilor şi ficatului;- poate interacţiona cu efectele antibioticelor în organism.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns