SUA a ridicat avioane pentru a intercepta avioane ruseşti şi chinezeşti în apropiere de Alaska

Spread the love

Gabriel Negreanu Avioane de luptă americane şi canadiene au interceptat miercuri două bombardiere ruseşti şi două chinezeşti în spaţiul aerian internaţional din apropierea statului Alaska, a anunţat Comandamentul comun americano-canadian de apărare aerospaţială nord-americană (NORAD).

SUA a ridicat avioane pentru a intercepta avioane ruseşti şi chinezeşti în apropiere de Alaska „NORAD a detectat, urmărit şi interceptat două avioane militare ruseşti TU-95 şi două avioane militare chinezeşti H-6 care operau în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska”, s-a precizat într-un comunicat emis.

Zona este un perimetru în care traficul aerian este monitorizat dincolo de graniţa spaţiului aerian naţional pentru a oferi timp suplimentar de reacţie în cazul unor acţiuni ostile.

Interceptările avioanelor ruseşti – în care acestea sunt contactate vizual sau electronic de avioane americane sau canadiene – sunt relativ frecvente în zonă.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Avioane de vânătoare din Statele Unite şi Canada au efectuat interceptarea”, a declarat NORAD, adăugând că bombardierele «au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au intrat în spaţiul aerian suveran american sau canadian» şi că activitatea lor «nu este văzută ca o ameninţare».

 

Lasă un răspuns