România, pregătită să primescă diverse mici „atenţii” din partea Rusiei

Spread the love

Suntem cu un război la graniţă de peste doi ani şi nu putem spune că suntem luaţi prin surprindere, criteriile de vigilenţă în zonele apropiate conflictului sunt foarte ridicate, monitorizarea este permanentă, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, despre atacul cu drone ruseştiMihai Constantin „Am în clipa asta informaţiile care provin de la MAPN, care gestionează, inclusiv din punct de vedere al comunicării, foarte bine această situaţie.

Suntem cu un război la graniţă de peste doi ani şi nu putem spune că suntem luaţi prin surprindere, criteriile de vigilenţă în zonele apropiate conflictului sunt foarte ridicate, monitorizarea este permanentă”, spune Mihai Constantin.

El afirmă că, potrivit MApN, există inspecţii şi pe teren din partea efectivelor Ministerului Apărării, dar există şi monitorizare aeriană pen forţele aeriene multinaţionale NATO, care sunt la baza Mihail Kogălniceanu.

Vezi mai multe articole din categoria politic „Încă un amănunt poate liniştitor – zonele vizate de potenţialele contacte cu obiecte căzute din zona de conflict nu se află în regiuni populate.

(.

.

.

) Dar sunt investigaţii în curs.

Echipe MApN inspectează zona.

Eu nu am confirmarea că bucăţile găsite în teren aparţin sau nu unor obiecte venite direct dion zona de conflict.

La Mininisterul Apărării e sursa informaţiilor, inclusiv pentru mine”, încheie Constantin.

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a declarat, joi, că a informat aliaţii cu privire la resturile de dronă căzute pe teritoriul românesc, după atacurile comise de Rusia în Ucraina.

Resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2 au fost identificate în apropierea localităţii Plauru, judeţul Tulcea.

Lasă un răspuns