Ofiţer de poliţie filmat când lovea cu picioarele un bărbat pe Aeroportul din Manchester, suspendat

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Un ofiţer de poliţie a fost suspendat după ce pe internet a circulat o înregistrare video cu un bărbat lovit cu picioarele în cap la aeroportul din Manchester, scrie BBC.

Ofiţer de poliţie filmat când lovea cu picioarele un bărbat pe Aeroportul din Manchester, suspendat Greater Manchester Police a confirmat că un ofiţer a fost suspendat de la toate funcţiile după o „revizuire aprofundată a informaţiilor suplimentare” privind incidentul, care a avut loc marţi.

Imaginile arată cum un ofiţer în uniformă ţine un pistol cu electroşocuri deasupra bărbatului care era întins pe jos la Terminalul 2, înainte de a-l lovi de două ori.

Primarul din Greater Manchester, Andy Burnham, a făcut apel la calm după ce imaginile au provocat un protest în faţa secţiei de poliţie din Rochdale.

Vezi mai multe articole din categoria social Mulţimea a putut fi auzită scandând „Ruşine să vă fie” la demonstraţia unde sute de persoane s-au adunat miercuri seara.

Greater Manchester Police a declarat că înţelege „îngrijorările profunde” care au fost „exprimate pe scară largă”.

În perioada premergătoare incidentului prezentat în clip, un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că ofiţerii cu arme de foc au fost puşi la pământ după ce au încercat să facă o arestare în urma unei bătăi în aeroport.

A existat un „risc clar” ca armele lor să le fie luate, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, adăugând că toţi trei au fost duşi la spital, unul dintre ei având nasul spart.

Patru bărbaţi au fost arestaţi sub suspiciunea de agresiune şi ultraj.

 

Lasă un răspuns