Ministrul ucrainean de Externe a avertizat, la Hong Kong, că Rusia va folosi oraşul pentru a ocoli sancţiunile

Spread the love

Andreea Tobias Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a avertizat joi, la Hong Kong, că Rusia va folosi oraşul pentru a ocoli sancţiunile impuse de Occident ca urmare a invaziei sale în Ucraina.

Ministrul ucrainean de Externe a avertizat, la Hong Kong, că Rusia va folosi oraşul pentru a ocoli sancţiunile Ţările occidentale au impus Moscovei sancţiuni economice fără precedent după ce Kremlinul a ordonat invadarea Ucrainei în februarie 2022.

Ultimele sancţiuni au încercat să vizeze entităţile care permit Moscovei să ocolească restricţiile.

Uniunea Europeană a impus, de asemenea, sancţiuni pentru 19 companii chineze, inclusiv mai multe din Hong Kong, relatează AFP.

„Kuleba a cerut, de asemenea, administraţiei din Hong Kong să ia măsuri pentru a împiedica Rusia şi companiile ruseşti să utilizeze Hong Kong pentru a eluda măsurile restrictive impuse pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, a declarat ministerul.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Aceste măsuri restrictive sunt necesare pentru a slăbi capacitatea Rusiei de a purta război şi de a ucide oameni în Ucraina”, a spus el.

„Maşinăriile Rusiei nu ar trebui să strice reputaţia Hong Kong-ului ca o economie liberală foarte dezvoltată, bazată pe respectarea neclintită a statului de drept”.

Kuleba se află în ultima zi a primei sale vizite în China, un aliat apropiat al Rusiei, de la începutul războiului.

 

Lasă un răspuns