Israelul avertizează Franţa cu privire la ameninţările iraniene la Jocurile Olimpice

Spread the love

Andreea Tobias Israelul avertizează Franţa cu privire la un complot al „teroriştilor iranieni” de a ataca israelienii la Jocurile Olimpice.

Israelul avertizează Franţa cu privire la ameninţările iraniene la Jocurile Olimpice Ministrul de externe Israel Katz trimite o scrisoare omologului său francez, Stéphane Séjourné, în care îl avertizează cu privire la un complot susţinut de Iran pentru a ataca delegaţia israeliană la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, relatează Times of Israel.

„Există persoane care încearcă să submineze natura festivă a acestui eveniment plin de bucurie”, scrie Katz.

„În prezent, avem evaluări cu privire la ameninţarea potenţială reprezentată de proxeneţii terorismului iranian şi de alte organizaţii teroriste care urmăresc să atace membrii delegaţiei israeliene şi turiştii israelieni în timpul Jocurilor Olimpice”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Katz îşi exprimă „recunoştinţa” faţă de oficialii francezi pentru „măsurile de securitate fără precedent” de protecţie a israelienilor la Jocuri, precum şi pentru respingerea de către guvernul francez a apelurilor de interzicere a Israelului de la Jocurile Olimpice.

Cei 88 de sportivi israelieni prezenţi la Jocurile de la Paris beneficiază de protecţie permanentă din partea serviciilor de securitate franceze şi sunt, de asemenea, păziţi de oficiali Shin Bet, în contextul unei serii de ameninţări la adresa delegaţiei şi a procedurilor.

Lasă un răspuns