Hamas nu mai crede în pace: Netanyahu arată că nu doreşte un acord de încetare a focului

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Sami Abu Zuhri, înalt oficial al Hamas, a declarat că discursul premierului israelian Benjamin Netanyahu în faţa Congresului SUA arată că acesta nu doreşte să încheie un acord de încetare a focului.

Hamas nu mai crede în pace: Netanyahu arată că nu doreşte un acord de încetare a focului Netanyahu s-a adresat Congresului SUA în cadrul celui de-al patrulea discurs al unui lider străin la o reuniune comună a Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, un record.

El a vorbit despre necesitatea creării unei alianţe de securitate în Orientul Mijlociu pentru a contracara Iranul, relatează Reuters.

„Discursul lui Netanyahu a fost plin de minciuni şi nu va reuşi să acopere eşecul şi înfrângerea în faţa rezistenţei pentru a acoperi crimele de război şi genocidul pe care armata sa le comite împotriva poporului din Gaza”, a declarat Abu Zuhri într-un interviu.

Vezi mai multe articole din categoria externe El a adăugat că orice alianţă cu Israelul din partea oricărui partid ar fi o „trădare a sângelui martirilor”.

Netanyahu a mai spus că Israelul nu caută să se instaleze Gaza şi că, după războiul cu militanţii Hamas, enclava ar trebui să fie condusă de palestinieni care nu caută să distrugă Israelul.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui palestinian, Nabil Abu Rudeineh, a declarat în replică: „Poporul palestinian .

.

.

este singurul care decide cine îl conduce”.

„Poziţia noastră permanentă este că singura soluţie pentru a obţine securitate şi stabilitate este înfiinţarea unui stat palestinian independent cu Ierusalimul de Est drept capitală”, a adăugat el.

Luptătorii conduşi de Hamas au declanşat războiul la 7 octombrie prin pătrunderea în sudul Israelului, ucigând 1.

200 de persoane şi luând 250 de prizonieri, potrivit bilanţului israelian.

Hamas şi alţi militanţi deţin încă 120 de ostatici; Israelul crede că aproximativ o treime dintre aceştia sunt morţi.

Peste 39.

000 de palestinieni au fost ucişi în ofensiva militară a Israelului asupra Gaza începând cu 7 octombrie, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Lasă un răspuns