Franţa a arestat un rus suspectat că intenţiona să destabilizeze Jocurile Olimpice

Spread the love

Gabriel Negreanu Poliţia franceză a arestat un rus suspectat că intenţiona să destabilizeze Jocurile Olimpice, a anunţat miercuri Parchetul din Paris, cu doar câteva zile înainte de începerea Jocurilor.

Franţa a arestat un rus suspectat că intenţiona să destabilizeze Jocurile Olimpice Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost reţinut marţi, după ce poliţia a efectuat o percheziţie la domiciliul său, la cererea Ministerului de Interne, a precizat parchetul într-un comunicat.

Dovezile găsite la domiciliul său au generat „temeri cu privire la intenţia sa de a organiza evenimente susceptibile de a provoca destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice”, au precizat autorităţile franceze.

Relaţiile dintre Franţa şi Rusia s-au deteriorat, preşedintele Emmanuel Macron fiind un critic proeminent al invaziei Moscovei în Ucraina şi un susţinător puternic al guvernului de la Kiev.

Vezi mai multe articole din categoria externe Autorităţile franceze au semnalat în repetate rânduri presupuse campanii de dezinformare ruseşti, în timp ce Rusia a arestat un cercetător francez aflat în ţară sub acuzaţia de spionaj.

Lasă un răspuns