Sondaj Reuters/Ipsos: Kamala Harris creşte în preferinţele alegătorilor după retragerea lui Joe Biden. Cum se poziţionează faţă de Donald Trump

Spread the love

Sondaj Reuters/Ipsos: Kamala Harris creşte în preferinţele alegătorilor.

Cum se poziţionează faţă de Donald Trump Kamala Harris l-a devansat pe Trump cu 44% la 42% în rândul alegătorilor înregistraţi în sondajul naţional, efectuat luni şi marţi, după ce preşedintele Joe Biden s-a retras duminică din competiţie şi a susţinut-o pe aceasta ca succesor al său, scrie agenţia Reuters.

În urmă cu o săptămână şi anterior retragerii lui Joe Biden din cursă, Kamala Harris şi Donald Trump se aflau la egalitate în sondaje, fiind cotaţi cu câte 44% din intenţiile de vot.

La începutul lunii iulie, Trump o devansa pe Harris cu un punct procentual.

Vezi mai multe articole din categoria externe În toate cele trei cazuri, diferenţa s-a încadrat în marja de eroare de 3 puncte a sondajului, dar rezultatele ar putea semnala un impuls limitat în direcţia democraţilor – şi sugerează, de asemenea, că Trump nu a avut parte de impulsul tipic pentru un candidat după convenţia naţională a partidului său de săptămâna trecută din Milwaukee.

Sondajul, care a fost realizat online, a intervievat 1.

241 de adulţi americani la nivel naţional, inclusiv 1.

018 alegători înregistraţi.

Într-un timp record, Kamala Harris are asigurată nominalizarea Partidului Democrat după ce a obţinut sprijinul majorităţii delegaţilor.

Un sondaj neoficial al delegaţilor, realizat de Associated Press, arată că Harris are susţinerea din partea a peste 2.

500 de delegaţi, cu mult peste cei 1.

976 necesari pentru nominalizare.

Convenţia Naţională Democrată va avea loc în perioada 19-22 august în Chicago, atunci când democraţii îşi vor desemna oficial candidatul pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Lasă un răspuns