Italienii vor să trimită în România un urs periculos care a atacat un turist în Trento.

Spread the love

  Italienii vor să trimită în România un urs periculos care a atacat un turist în provincia italiană Trento.

Autoritățile din Italia voiau să omoare animalul, însă activiștii pentru drepturile animalelor s-au opus acestei măsuri.

  Președintele provinciei italiene Trento a emis un ordin care prevedea împușcarea ursului Kj1, care a atacat un turist francez într-o pădure, dar activiștii pentru drepturile animalelor au reușit să obțină în instanță oprirea aplicării acestui ordin.

 „Rămâne în pronunţare adoptarea măsurilor cele mai adecvate pentru asigurarea eventualei captivităţi a exemplarului identificat drept Kj1”, a hotărât Tribunalul Administrativ Regional din Trento, care a acceptat cererile înaintate de mai multe grupuri de apărare a animalelor pentru a nu fi aplicat ordinul de ucidere a ursului.

Mai mult decât atât, organizațiile au propus transferul ursului în România, după ce Francesca Patanella, avocata grupului „Onlus” a susținut că țara noastră este pregătită să primească ursul și a spus că ordinul de împușcare a animalului este inutil „dat fiind că există o alternativă de transfer, aşadar uciderea nenecesară a unui animal poate fi considerată un delict”.

Atacul din Trento a avut loc pe 16 iulie 2024, victima fiind un turist francez care se plimba singur într-o pădure.

Acesta a suferit mai multe răni la mâini și picioare.

Nu este primul caz de acest fel în Italia, în septembrie 2023 fiind omorâtă o ursoaică brună în pericol de extincție, ceea ce a generat un val de proteste și inclusiv amenințări la adresa celui care a împușcat animalul.

 Articol scris de Ilinca DandocziCitiți monitorulcj.

ro și pe Google News CITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns