George Clooney o susţine pe Harris şi îl laudă pe Biden pentru „salvarea democraţiei”

Spread the love

Andreea Tobias Starul hollywoodian George Clooney, unul dintre primii activişti democraţi care l-au îndemnat pe Joe Biden să nu mai candideze, şi-a anunţat marţi sprijinul pentru Kamala Harris.

A salutat, în acelaşi timp, retragerea lui Biden.

George Clooney o susţine pe Harris şi îl laudă pe Biden pentru „salvarea democraţiei” „Preşedintele Biden a arătat ce este adevăratul leadership.

El salvează democraţia încă o dată.

Suntem cu toţii foarte încântaţi să facem tot ce putem pentru a o susţine pe vicepreşedinta Harris în demersul ei istoric”, a afirmat Clooney într-o declaraţie pentru CNN.

Un important fundraiser pentru candidaţii democraţi şi un vechi susţinător al lui Biden, Clooney a rupt rândurile în urmă cu două săptămâni, cerându-i deschis preşedintelui în vârstă de 81 de ani să cedeze locul unui candidat mai tânăr, astfel încât partidul să aibă o şansă mai mare de a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Îl iubesc pe Joe Biden”, a scris Clooney în The New York Times: „Îl consider un prieten şi cred în el.

.

.

Dar singura bătălie pe care nu o poate câştiga este lupta împotriva timpului”.

Cu Biden în fruntea listei, a spus laureatul premiului Oscar, democraţii „nu vor câştiga în noiembrie”, vor pierde controlul asupra Senatului şi nu vor obţine o majoritate în Camera Reprezentanţilor.

Biden a anunţat duminică brusc că părăseşte cursa şi şi-a susţinut vicepreşedintele.

Harris a obţinut rapid un sprijin covârşitor din partea liderilor de partid şi a adunat o cantitate uriaşă de donaţii din partea alegătorilor.

Lasă un răspuns