Forţele israeliene au ucis şapte palestinieni, inclusiv doi militanţi, în raiduri în Cisiordania

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Şapte palestinieni, inclusiv doi comandanţi militanţi şi o femeie, au fost ucişi marţi în timpul raidurilor israeliene care au vizat oameni înarmaţi în Cisiordania ocupată, au declarat oficiali palestinieni şi israelieni, citaţi de Reuters.

Forţele israeliene au ucis şapte palestinieni, inclusiv doi militanţi, în raiduri în Cisiordania Un raid israelian a avut loc în oraşul Tulkarm, unde luptele dintre militanţii palestinieni şi soldaţii israelieni au izbucnit pe străzi.

Doi militanţi, unul din gruparea islamistă Hamas şi unul membru al facţiunii rivale Fatah, au fost ucişi, potrivit unor surse palestiniene, precum şi o femeie, potrivit ministerului palestinian al sănătăţii.

Identitatea altor două victime nu a fost clarificată încă.

Vezi mai multe articole din categoria externe Un purtător de cuvânt militar israelian a declarat că un raid aerian a lovit militanţi înarmaţi care operau în zonă şi că schimburile de focuri erau în curs.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a declarat că doi palestinieni au fost ucişi într-un raid separat în apropiere de oraşul Hebron.

Acesta nu a precizat identitatea lor.

Violenţele din Cisiordania au crescut chiar înainte de atacul Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului, care a declanşat războiul din Gaza.

De atunci, peste 500 de palestinieni, inclusiv militanţi, au fost ucişi în confruntările din Cisiordania.

Lasă un răspuns