Israelul ordonă evacuarea unei părţi a oraşului Khan Younis din Fâşia Gaza după un nou tir de rachete

Spread the love

Andreea Tobias Armata israeliană a cerut luni locuitorilor din Gaza să părăsească partea de est a oraşului Khan Younis, afirmând că se pregăteşte să „intervină în forţă” împotriva unor noi tiruri de rachete.

Pentru a permite acest lucru, armata a declarat că „ajustează” graniţele unei zone umanitare pentru a ţine populaţia civilă departe de zonele de luptă, conform Reuters.

Măsura vine în contextul în care prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu vizitează Washingtonul în această săptămână, sub presiunea de a pune capăt războiului atât din partea israelienilor, care doresc ca ostaticii să fie aduşi acasă, cât şi din partea unei administraţii americane care se concentrează tot mai mult asupra alegerilor prezidenţiale.

Vezi mai multe articole din categoria externe Vizita, prima a lui Netanyahu la cel mai important aliat internaţional al său de la revenirea pentru un al şaselea mandat record de prim-ministru la sfârşitul anului 2022, este umbrită de decizia preşedintelui Joe Biden de a nu mai candida.

 

Lasă un răspuns