Polonia cere Uniunii Europene să consolideze legăturile cu Washington pentru a contracara „dezinformarea” rusă înainte de alegerile din SUA

Spread the love

Polonia cere Uniunii Europene să consolideze legăturile cu Washington pentru a contracara „dezinformarea” rusă înainte de alegerile din SUA Într-un document pregătit pentru reuniunea miniştrilor de externe ai UE care va avea loc pe 22 iulie, Polonia solicită acţiuni pozitive înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA din 5 noiembrie pentru a contracara ceea ce descrie drept „dezinformare” rusă menită să semene dezbinare între UE şi Washington, scrie Euractiv.

Vezi mai multe articole din categoria externe „În acest moment critic al istoriei, este imperativ să luăm împreună măsuri rapide şi solide pentru a consolida relaţiile transatlantice prin intermediul comunicării strategice despre UE în SUA”, se arată în documentul consultat de Reuters.

Documentul polonez a afirmat că mass-media de stat din Rusia şi conturile online legate de Kremlin răspândesc şi amplifică informaţii înşelătoare cu privire la imigraţia şi securitatea frontierelor SUA.

„Ar trebui să ne aşteptăm la mult mai mult, deoarece erodarea sprijinului pentru Ucraina rămâne principala prioritate a Rusiei”, se menţionează în document.

Kremlinul a declarat că nu se va amesteca în alegerile din SUA din noiembrie.

De asemenea, a respins acuzaţiile SUA potrivit cărora ar fi orchestrat campanii pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 şi 2020.

Lasă un răspuns