Liderii la nivel internaţional reacţionează la retragerea lui Biden din cursa prezidenţială

Spread the love

Andreea Tobias Liderii din întreaga lume au reacţionat la decizia preşedintelui american Joe Biden de a renunţa la cursa prezidenţială.

Liderii la nivel internaţional reacţionează la retragerea lui Biden din cursa prezidenţială Printre aceştia se numără: Israel: Preşedintele Isaac Herzog i-a mulţumit lui Biden pentru „prietenia şi sprijinul său constant pentru poporul israelian” şi l-a descris drept un „adevărat aliat al poporului evreu” într-o postare pe X.

Polonia: Prim-ministrul Donald Tusk a scris pe X că Biden a luat decizii dificile „datorită cărora Polonia, America şi lumea sunt mai sigure, iar democraţia mai puternică.

Ştiu că aţi fost condus de aceleaşi motivaţii atunci când v-aţi anunţat decizia finală.

Probabil cea mai dificilă”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Irlanda: Micheál Martin, ministrul de externe al Irlandei, a declarat că a aflat vestea „atât cu tristeţe, cât şi cu admiraţie”, descriindu-l pe Biden drept un „prieten de nădejde al Irlandei” într-o postare pe X.

Martin a declarat că preşedintele a oferit „un sprijin nepreţuit pentru pace şi prosperitate pe această insulă” şi i-a urat toate cele bune, potrivit CNN.

Lasă un răspuns