Biden s-a răzgândit brusc cu privire la alegeri în weekend

Spread the love

Andreea Tobias Preşedintele Joe Biden plănuise, sâmbătă seară, să rămână în cursa prezidenţială din 2024, dar duminică după-amiază a anunţat că se retrage, a declarat o sursă familiarizată cu această chestiune, citatp de Reuters.

Biden s-a răzgândit brusc cu privire la alegeri în weekend Decizia a luat prin surprindere mulţi membri ai personalului de la Casa Albă.

Ei şi-au exprimat şocul că preşedintele a făcut anunţul în timp ce se recupera de COVID-19 la domiciliul său din Rehoboth Beach, Delaware.

Un sondaj Reuters/Ipsos, publicat la 28 iunie, arăta că, cu mai puţin de cinci luni înainte de alegerile din 5 noiembrie, electoratul era împărţit atât în ceea ce priveşte abordarea lui Biden, cât şi a lui Trump asupra problemelor pe care respondenţii le considerau principalele două probleme cu care se confruntă naţiunea.

Vezi mai multe articole din categoria externe Rata de aprobare a lui Biden, măsurată pentru toţi respondenţii din sondaj, a crescut la 37%, de la 36% în mai, când a atins cel mai scăzut nivel al preşedinţiei sale.

La acea vreme, mulţi democraţi se temeau că Biden ar putea fi afectat de îngrijorarea alegătorilor cu privire la vârsta sa – la 81 de ani, este cel mai în vârstă preşedinte al SUA care a deţinut această funcţie – şi de dezaprobarea în cadrul partidului său a sprijinului său pentru războiul Israelului împotriva Hamas.

Biden a spus echipei sale că se retrage din cursă chiar în momentul în care scrisoarea sa publică a fost difuzată, spun surse citate de CNN.

„Înainte de asta, era cu toată viteza înainte că el candidează”, a declarat o sursă.

Lasă un răspuns