Secretarul de stat al SUA afirmă că Ucraina ar putea să se descurce în război fără ajutor american, dacă Trump revine la Casa Albă

Spread the love

Secretarul de stat al SUA afirmă că Ucraina ar putea să se descurce în război fără ajutor american, dacă Trump revine la Casa Albă Blinken a abordat pentru prima dată în mod direct posibilitatea ca fostul preşedinte Donald Trump să câştige alegerile din noiembrie şi să renunţe la angajamentele faţă de Ucraina, scrie Associated Press (AP).

Comentariile publice ale lui Trump au variat între criticarea sprijinului acordat de SUA pentru apărarea Ucrainei şi susţinerea acestuia, în timp ce contracandidatul său, senatorul JD Vance, a fost unul dintre liderii eforturilor republicanilor de a bloca asistenţa militară şi financiară de miliarde de dolari acordată de SUA Ucrainei de la invazia Rusiei în 2022.

Vezi mai multe articole din categoria externe Blinken a declarat vineri că orice nouă administraţie ar trebui să ia în considerare sprijinul bipartizan puternic din Congres pentru Ucraina, în interesul contracarării încercărilor preşedintelui rus Vladimir Putin de a extinde teritoriul şi influenţa Moscovei.

Secretarul de stat al SUA a subliniat şi acordurile de securitate pe care Statele Unite şi mai mult de 20 de alţi aliaţi – inclusiv unii parteneri NATO, Japonia şi Uniunea Europeană – le-au semnat la summitul NATO de la Washington din această lună.

„Dacă am renunţa la acestea .

.

.

Presupun că este posibil, dar, din fericire, avem alte 20 şi ceva de ţări care fac acelaşi lucru”, a spus Blinken.

Ucraina însăşi se află pe o traiectorie pentru a se asigura că „stă pe propriile picioare din punct de vedere militar, economic şi democratic”, a încheiat acesta.

Lasă un răspuns