Războiul din Ucraina, ziua 878. Armata rusă a atacat cu rachete şi drone instalaţii energetice ucrainene / Două persoane au murit

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 878.

Armata rusă a atacat cu drone instalaţii energetice ucrainene Armata rusă a atacat Ucraina cu drone şi rachete, ucigând doi civili şi lovind instalaţii energetice şi infrastructură feroviară din întreaga ţară, au declarat sâmbătă oficiali regionali.

Oleh Syniehubov, guvernatorul regiunii Harkov, a declarat că rachetele Iskander au vizat o instalaţie de infrastructură în orăşelul Barvinkove din nord-est, omorând două persoane şi rănind alte trei.

Vezi mai multe articole din categoria externe El nu a oferit detalii despre instalaţie, dar a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că mai mult de 50 de case şi clădiri administrative şi comerciale au fost, de asemenea, avariate în timpul atacului.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că forţele ruse au lansat patru rachete balistice Iskander în atacul de peste noapte.

Apărarea aeriană ucraineană nu a reuşit să le doboare.

Apărarea aeriană a doborât 13 din cele 17 drone ruseşti deasupra a cinci regiuni din estul, nordul şi centrul ţării, a declarat forţele aeriene.

Ukrenergo, operatorul reţelei naţionale, a declarat că dronele au atacat instalaţiile de distribuţie a energiei electrice din regiunea Poltava din centru, din regiunea Sumî din nord-est şi din regiunea Cernihiv din nord.

Rusia a pierdut 565.

610 soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat sâmbătă Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 990 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 257 de tancuri, 15 917 vehicule blindate de luptă, 20 968 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 15 542 de sisteme de artilerie, 1 121 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 895 de sisteme de apărare aeriană, 361 de avioane, 326 de elicoptere, 12 350 de drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Apărarea aeriană ucraineană a doborât 13 din cele 17 drone ruseşti deasupra a cinci regiuni din estul, nordul şi centrul ţării, au declarat reprezentanţii forţelor aeriene, potrivit Reuters.

Una dintre dronele Shahed a lovit o instalaţie energetică din regiunea Sumî, în timp ce alta a lovit o instalaţie din regiunea Cernihiv, au declarat oficialii regionali.

Echipele de reparaţii au fost trimise de urgenţă la locul atacurilor, au declarat aceştia.

Nu au existat rapoarte cu privire la victime.

Din martie, forţele ruse au intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra infrastructurii energetice ucrainene, distrugând aproximativ jumătate din producţia de energie disponibilă şi provocând pene de curent prelungite pentru milioane de persoane.

Lasă un răspuns