Ploi torenţiale în China. Cel puţin 11 persoane au fost ucise şi alte zeci sunt date dispărute după prăbuşirea unui pod

Spread the love

Andreea Tobias Ploi torenţiale în China.

Cel puţin 11 persoane au fost ucise şi alte zeci sunt date dispărute după prăbuşirea unui pod O secţiune a podului s-a rupt şi a căzut la un unghi de aproape 90 de grade în apă.

Autoritatea naţională de pompieri şi salvare din China a declarat că a trimis o echipă la faţa locului, inclusiv peste 850 de lucrători de urgenţă, 90 de vehicule, 20 de bărci şi 41 de drone.

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a ordonat un efort total de salvare în urma dezastrului din provincia Shaanxi, care a avut loc vineri, în jurul orei locale 20.

40, după furtuni puternice şi inundaţii.

Vezi mai multe articole din categoria externe În ultimele decenii, Beijingul a demarat un proiect economic uriaş de construire a unei reţele extinse de autostrăzi, căi ferate de mare viteză şi aeroporturi.

Însă un declin dramatic al expansiunii economice, infrastructura de slabă calitate şi supravegherea siguranţei, precum şi dorinţa industriilor de a economisi bani de a reduce costurile au dus la mai multe accidente industriale mortale.

Provinciile vestice şi sud-vestice ale Chinei prezintă peisaje muntoase şi râuri puternice, ceea ce le face deosebit de predispuse la inundaţii.

Lasă un răspuns