Ce să mănânci dacă simți că nu ai energie? Obiceiuri alimentare sănătoase.

Spread the love

  Oboseala poate fi ţinută sub control printr-o dietă sănătoasă, care să alimenteze celulele, muşchii şi creierul cu toate substanţele necesare.

 Influenţa alimentaţiei asupra nivelului de energie începe de la primele ore ale dimineţii, cu micul dejun.

Persoanele care nu mănâncă la micul dejun sunt mai predispuse apariţiei stărilor de oboseală în preajma prânzului, potrivit sfatulmedicului.

ro.

Micul dejun îmbănătăţeşte concentrarea, reglează apetitul alimentar pentru tot restul zilei.

Dacă sunt consumate alimente sănătoase la micul dejun, el poate să prevină obezitatea, diabetul sau afecţiunile cardiace.

Idei de mic dejun:- covrigii integrali cu brânză;- cerealele integrale cu fructe şi iaurt;- toast integral cu unt de arahide şi fructe proaspete sau uscate;- ouă fierte cu o lipie integrală;- omletă simplă cu toast şi fructe;- fulgi de ovăz cu stafide.

Alimentele procesate şi cele care conţin carbohidraţi procesaţi nu sunt benefice şi nu ajută în combaterea oboselii.

 Alimente de evitat:- pâinea albă;- biscuiţii rafinaţi;- prăjiturile;- sucurile acidulate.

Zahărul are efecte adverse, mai ales în rândul persoanelor afectate de oboseală.

El slăbeşte sistemul imunitar, creşte nivelul inflamaţiilor în corp şi afectează flora intestinală.

De asemenea, poate cauza o creştere bruscă a nivelului de glicemie, urmată de o hipoglicemie, anxietate şi pofta de mai mult dulce.

 Totodată, nu ar trebui să fie consumate nici alimente cu îndulcitori artificiali, precum aspartamul.

El afectează funcţiile congnitive şi stimulează alergiile.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns