Viktor Orban spune că Donald Trump şi Robert Fico au fost atacaţi pentru opiniile lor „anti-război”

Spread the love

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că fostul preşedinte american Donald Trump şi premierul slovac Robert Fico au fost atacaţi pentru opiniile lor „anti-război”.

Viktor Orban spune că Donald Trump şi Robert Fico au fost atacaţi pentru opiniile lor „anti-război” Premierul slovac Robert Fico a fost lovit de patru gloanţe într-o tentativă de asasinat la jumătatea lunii mai, în timp ce Donald Trump, candidatul Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din SUA, a supravieţuit unei împuşcături pe 13 iulie, scrie agenţia Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Toate aceste atacuri sunt împotriva politicienilor anti-război, pro-pace”, a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat postului de radio de stat Kossuth.

„Forţele pro-război sunt atât de agitate, tensionate, încurajate şi organizate încât încearcă să cureţe forţele pro-pace de pe scenă, din centrul vieţii politice”.

Premierul ungar, care a plecat la începutul acestei luni într-o autointitulată „misiune de pace” în Ucraina, care a inclus o întâlnire cu Trump, a declarat că fostul preşedinte a supravieţuit atacului deoarece „Dumnezeu are planuri cu el” pentru a promova pacea, relevă sursa citată.

Ministrul de externe al lui Orban, Peter Szijjarto, a declarat că Ungaria vede un potenţial al doilea mandat al lui Trump drept o „şansă pentru pace” în Ucraina.

Lasă un răspuns